Derfor er sex så sundt

Måske er du en engageret sundhedsfreak, eller måske kan du bare godt lide at have sex. Uanset hvad, har vi gode nyheder til dig. At vise hengivenhed og "doing the dirty", med din partner fører til bedre følelsesmæssigt og fysisk velbefindende. Den følgende liste vil overbevise dig om, at du aldrig mere skal undlade at have sex.

De sundhedsmæssige fordele ved sex

Lad os starte med forspillet (Don't you DARE springe det over!)

Snak - Det er alligevel sådan, det hele startede. Bare det at tilbringe tid uden berøring sammen kan gøre dig og din partner trygge og endda sænke dit blodtryk (ifølge en undersøgelse fra State University of NY, Oswego). Dette bakkes op om af mere forskning, der viser, at hjertesygdomme forekommer meget mindre blandt gifte par. Tilføj det til listen over grunde til at blive gift, lige ved siden af skattefordele og kærlighed, naturligvis. Grundlaget for alle forhold, også selvom I bare er bollevenner, er kommunikation.

Kram - Mens vi taler om kommunikation, vidste du så, at kram er en effektiv måde at fortælle din partner ting, du bare ikke kan sætte ord på? Ifølge David Klow, der er ægteskabs- og familieterapeut: "Nonverbal kommunikation kan være en meget effektiv måde at sige til din partner 'jeg forstår dig' på." Hud-mod-hud-kontakt er et ægte menneskeligt behov, så det er ikke overraskende, at det er naturligt for os at være nussevenner.

Kys - Kys frigiver ikke kun oxytocin, men kan også holde din mund ren ved at skylle bakterier og plak væk fra dine tænder. Men ingen bryder sig om dårlig ånde, så sørg for at børste tænder, bruge tandtråd og fugte dig, inden I kysser hinanden! Når du tænker over det, er kys også et barometer for seksuel kemi. Hvis den ene person foretrækker aggressivt snaveri, og den anden er til blid læbeleg, kan det være en indikator for, at I ikke passer sammen, når det kommer til kompatibilitet mellem lagnerne også.

Sex gør dig klogere - og en masse andre ting

Ja, sex føles godt. Det er en selvfølge. Men når det kommer til reel hjernekemi, er der endnu mere grund til at have det godt med at have det godt, for sex har reelle virkninger på hjernen. Her er nogle lidet kendte hjernefordele ved mindblowing sex!

Selvværd - Vi har alle oplevet det. Det lille pift i vores skridt, det smil, vi ikke kan lade være med at knække på vej til arbejde efter en vidunderlig session af morgensex, som ingen kender til. Tro det eller ej, men naturen giver dig dette boost til dit selvværd. Omvendt kan mangel på sex føre til følelser af utilstrækkelighed og tvivl om sig selv, og det ønsker vi ikke.

Stressaflastning - Stress er en normal del af hverdagen, men som ethvert andet problem - jo hurtigere det bliver håndteret, jo bedre. Under sex frigiver din hjerne oxytocin, som er en formidler af velvære, social interaktion, vækst og healing. Thenonapeptid sætter ind efter blot 20 sekunders kyssetid, hvilket gør en times leg til én vild neopeptidfest.

Kritisk tænkning - Vi tror normalt, at det at tænke på sex er en distraktion fra det, vi skal tænke på, men ifølge den hollandske psykolog Jens Förster er personer, der tænker på sex, bedre til kritisk tænkning sammenlignet med dem, der ikke gør det.

Hukommelse - Ifølge en undersøgelse udført af Princetons psykologiafdeling har rotter, som har en fysiologi, der ligner os menneskers pattedyrs fysiologi, en højere hukommelseskapacitet, jo mere de har sex. Forsøgets data viste, at en stigning i sex fremmede cellevækst i hippocampus, et område af hjernen, der styrer hukommelsen. Så hvis du har mere sex, vil du være mere tilbøjelig til at huske din årsdag!

Smertelindring - Vores hjerner huser det, som forskere sagligt har kaldt nydelsescentret, der er forbundet med belønningskredsløbet, som tilskynder os til at gøre ting, der føles godt. Når belønningskredsløbet udløses, frigiver hjernen beta-endorfiner, som mindsker smerte, og vasopressin, som øger følelsen af menneskelig samhørighed - og gør os i stand til at tænke klarere.

Og mens du tilføjer lidt ekstra TLC til din fitnessrutine, må du ikke glemme kost og motion - nemlig fødevarer og træning, der styrker og forbedrer din seksuelle præstation. Tjek de fødevarer, der kan øge din libido, samt vores forslag til træningsøvelser til bedre elskov, og tak os senere!

Glem ikke "The Big O"

Nogle gange kan det at se orgasmer som mål ødelægge den nydelse, der opbygges undervejs, især for dem, der ikke kan eller aldrig har fået orgasme. Det er værd at udforske myter og fakta om orgasmer, men for dem, der får orgasme regelmæssigt, har vi nogle klimaksundersøgelser til dig.

Et sundt sexliv kan få dig til at føle dig seks år yngre. Tror du ikke på os? Det blev videnskabeligt konkluderet fra en undersøgelse fra Duke University. Melinda Gates gik på Duke, så du ved, at den er god nok. Så skift collagenkaffen og botox ud med nogle nye sexoplevelser. En vigtig pointe i denne forskning er, at denne fysiologiske ungdomsfontæne kan opnås ved at få over 200 orgasmer om året; det er virkelig en videnskabelig oplysning, som vi kan bakke op om, og det er et ret ambitiøst mål. Challenge accepted.

Immunsystemet - Seksuel aktivitet øger kroppens mængde af immunoglobin A, et enzym, der øger kroppens modstandsdygtighed over for sygdomme som forkølelse og influenza.

Udseende - De samme endorfiner, der er med til at booste intimitet, holder også din hud smidig og forbedrer din teint, mens det at have sex i sig selv er en fantastisk kalorieforbrænder. Dette kan også være medvirkende til, at du føler dig seks år yngre.

Bedre søvn - Faldet i blodtrykket og frigivelsen af naturlige beroligende midler, der opstår efter at have fået en orgasme, kan føre til en mere rolig søvn og regelmæssige søvnmønstre. Og den fysiske træning hjælper også, formoder vi.

Hvis vi skal være helt ærlige, er du nogle gange bare nødt til at gøre det selv - og hvis du tilføjer et sensuelt massageapparat til ligningen, vil det kun øge dine chancer for nydelse. Næste gang du har lyst til at nyde dig selv, kan du få ekstra ro i sindet af, at fordelene går ud over nydelse, og at du også gør dit sind og din krop en tjeneste.


Kommenter

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres


Del denne

Populære indlæg